Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Arkivbild.

Misstänkt kidnappning i Uddevalla – tillslag mot Bandidos

En misstänkt kidnappning i Uddevalla och utpressning låg bakom polisens tillslag mot MC-gänget Bandidos lokal i Göteborg. Det rapporterar P4 Väst.

Under torsdagen genomförde polisen en omfattande razzia mot Bandidos lokaler i Göteborg. Tillslaget leddes av polisen i Trollhättan. Bland annat användes helikopter och ett stort antal polisbilar.

Samtidigt pågår en förundersökning gällande kidnappning i Uddevalla. Dessa har enligt åklagaren Daniel Veivo Pettersson kopplingar till varandra då en person högt uppsatt i en lokal Bandidosgrupp är misstänkt för människorov.

Mannen har sedan tidigare suttit anhållen misstänkt för en kidnappning i Uddevalla mellan den femte och sjätte december i år, men släpptes nyligen.

I samband med utredningen kring kidnappningen gjordes tillslaget mot Bandidos lokaler. Något P4 Väst var först med att berätta om. Polisen ska ha gått in i lokalen för att försöka säkra bevis i ärendet.

Åklagaren Daniel Veivo Pettersson är förtegen och hänvisar till förundersökningssekretess.

– Med anledning av den husrannsakan som genomfördes igår har media hört och sig och ställt ett antal frågor kring det. Då har jag bara bekräftat att i vår utredning fanns det anledning att genomföra en husrannsakan på denna plats. Men mer än så kan jag inte gå in på, säger han.

Fler personer ska förhöras

Åklagaren vill inte kommentera om torsdagens insats har förbättrat utredningsläget.

– Jag vill inte recensera den, det finns fortfarande personer som vi inte har hört och som vi vill höra och jag därför kan jag inte kommentera så mycket, säger Daniel Veivo Pettersson.

Personen som sedan tidigare suttit anhållen är fortfarande misstänkt och åklagaren utesluter inte att fler personer kan bli misstänkta med anledning av det allvarliga våldsbrottet.

Den misstänkte personens advokat uppger att han i nuläget inte vill lämna någon kommentar alls angående misstankarna mot hans klient.