Misstänkt lyxbilsrånare häktad

21-åringen misstänks för att ha knivrånat en man på dennes lyxbil på Shell i Uddevalla. Mannen ska sen ha vansinneskört söder på E 6 innan han kraschade. Nu häktas mannen på sannolika skäl misstänkt för rån. – Han säger att han är fullständigt oskyldig, säger 21-åringens advokat Anders Lindstrand.

ANNONS
|

Två gärningsmän knivrånade sig till en Audi RS6, med ett nypris på runt 1,4 miljoner kronor, på Shell i Uddevalla på söndagen. En dryg timme senare krockade man våldsamt på E 6 – och flydde till fots från platsen. Ett stor polisinsats, med så väl helikopter och polishundar sattes in för att hitta de två misstänkta gärningsmännen. Klockan 20.30 på söndagskvällen kunde polisen gripa en 21-årig man misstänkt för lyxbilsrånet. Den andre misstänkte rånaren är fortfarande på fri fot.

– Den gripne är känd av oss sedan tidigare, för vad kan jag inte kommentera, har polisinspektör Peter Grönberg tidigare sagt till Bohusläningen.

ANNONS

På torsdagsförmiddagen häktades den 21-årige man som greps på sannolika skäl misstänkt för lyxbilsrånet.

– Han förnekar brott, han anser sig vara fullständigt oskyldig, säger 21-åringens advokat Anders Lindstrand

21-åringen ska ha fastnat på övervakningsbilder från bensinmacken på söndagen. Och åklagarassistenten Emelie Beillon bekräftar att man kan knyta 21-åringen till lyxbilen.

– Det finns uppgifter som knyter mannen till bilen, men mer kan jag inte gå in på det.

Enligt advokaten Anders Lindstrand kan den tekniska undersökningen av lyxbilen bli avgörande i fallet.

– Om det är så att någon färdats i sin bil, rent generellt, så försöker man säkra teknisk bevisning där. Det kan handla om fingeravtryck och dna. I den mån det skulle överensstämma med min klients så får han en kraftig förklaringsbörda för hur det har kommit dit.

– Å andra sidan, om det inte finns där, då ser det svårt ut för åklagaren att väcka åtal tycker jag.

ANNONS