Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Arkivbild. Leif Silbersky. Bild: Janerik Henriksson/TT

Misstänkt vill försvaras av kändisadvokat

Personal på bensinmacken misstänkte att mannen var rattfull och höll honom kvar tills polisen kom. Själv nekar mannen och kräver att få kändisadvokaten Leif Silbersky som försvarare.

Händelsen inträffade för mindre än två månader sedan, och nu åtalas mannen för grovt rattfylleri.

Mannen kom in till en bensinmack i Uddevalla och lånade toaletten. På vägen ut pratade han med en butiksanställd, som i förhör säger sig ha känt att mannen luktade alkohol.

Mannen gick ut ur butiken. Personalen på macken såg då hur mannen letade efter sin bil, som han inte hittade till att börja med.

Personalen stoppade mannen

Och när mannen satte sig i bilen för att köra, sprang den butiksanställde fram till mannen och stoppade honom. Trots motstånd från mannen uppger personalen att man lyckades ta ur nycklarna ur mannens bil.

Enligt vittnet försökte mannen trots att bilen då var avstängd, ändå köra iväg.

En kollega hjälpte också till att hålla kvar mannen vid bensinmacken tills polisen kom.

Vill ha Leif Silbersky

I förhör har mannen, som är i 65-årsåldern, sagt att han åkte till Systembolaget på eftermiddagen och sedan till bensinmacken. Han nekar till att kört bil efter att han druckit. Istället menar mannen att det var först efter besöket på bensinmacken som han började dricka.

I förhör vägrar han uppge exakt vad han har druckit. Och han säger att han förnekar misstankarna om grovt rattfylleri, men enligt åtalet hade han 1,38 promille alkohol i sig när polisen kontrollerade hans nykterhet.

När mannen får frågan om vilken advokat han önskar ska företräda honom, säger han att han vill att Leif Silbersky ska göra det.