Misstanken: Fick inte åka med buss – svarade med stenkastning

En Uddevallabo i 20-årsåldern åtalas för ett vansinnesdåd mot en buss. Enligt polisens misstankar ska bussen först ha valt att inte stanna för mannen och hans vän. Då ska de ha väntat på att bussen vänt och hämnats genom att kasta stora stenar som bland annat träffade bussens framruta.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Det var i september förra året som en busschaufför i Uddevalla jobbade på som vanligt med att köra linjetrafik i staden. Men när chauffören fick syn på unga män vid en hållplats på Blekevägen bestämde han sig för att inte låta dem komma på.

– Jag ville inte stanna där och ta upp dem eftersom jag blivit hotad tidigare, har chauffören berättat i förhör.

Han berättade vidare för polisen att vid en tidigare incident med en av de unga männen ska ha slutat i att chauffören blev knivhotad. Och även den här gången verkar mannens humör ha eskalerat.

När chauffören vänt bussen och var på väg tillbaka ned mot centrum såg han plötsligt de unga männen igen. Den här gången uppe på ett litet berg intill vägen beväpnade med stora händer i nävarna.

ANNONS

Föraren: ”Jag blev skrämd rädd och chockad”

En av stenarna kastades då rakt på bussens framruta. Fönstret gick inte helt i kras med fick stora sprickor och busschauffören fick små bitar av glas över sig.

– Jag blev skrämd, rädd och chockad. Jag var upprörd och arg också. Jag skakade av händelsen en timme efteråt, har busschauffören berättat för polisen.

Genom att chauffören kände igen en av killarna kunde han med hjälp av personer runt Kampenhof få fram namnet på en Uddevallabo i 20-årsåldern. Chauffören kännser sig helt säker på att mannen är den som kastade stenen som träffade framrutan.

Den unga mannen är välkänd av polisen sedan tidigare och åtalas nu för skadegörelse.

Han nekar dock till brott.

ANNONS