Misstänks för knytnävsslag mot polis

Polisen misstänkte att mannen var narkotikapåverkad och ville ta med sig honom till polishuset. Då uppstod bråk och mannen flydde. Nu misstänks mannen ha slagit en av poliserna.

ANNONS

i februari skickades en polispatrull till en adress i centrala Uddevalla där en person uppgett att det var någon form av stök. Poliserna knackade på vid den aktuella bostaden och när dörren öppnades stod där en man i 25-årsåldern, som tidigare är känd av polisen och som dömts flera gånger tidigare.

LÄS MER:Häktades misstänkt för våld mot polis

Mannen föreföll vara narkotikapåverkad tyckte poliserna och beslutade att han skulle tas med för provtagning. Då försökte mannen smita och sprang mot entrén. Där uppstod en brottningsmatch där han till slut lyckades springa ifrån poliserna. En av poliserna uppgav att han blivit slagen i ansiktet av den flyende mannen, och nu har åtal väckts för våld mot tjänsteman.

ANNONS

Den misstänkte mannen har i förhör förklarat att han nyligen suttit på behandlingshem och fick panik när poliserna kom. Han förnekar att han slagit någon polis, men erkänner våldsamt motstånd.

ANNONS