Rån på Apoteket på Dalaberg
Rån på Apoteket på Dalaberg Bild: Niclas Jonasson

Misstänkt apoteksrånare ställs inför rätta

Genom att hota personalen fick rånaren med sig sex burkar medicin från apoteket på Dalaberg. Nu åtalas en man i 35-årsåldern efter händelsen i slutet på förra månaden.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

På eftermiddagen den 29 januari gick larmet från Kronans Apotek på Dalaberg. Apoteket hade blivit utsatt för ett rån, där en ensam gärningsman hotade personal och stal narkotikaklassad medicin. Enligt uppgifter från personalen ska rånaren ha sagt att han hade en kniv i fickan, och de hjälpte honom att få den medicin han frågade efter.

– Jag kände mig då ganska stressad när jag inte får upp skåpet, jag tänkte att han kommer inte tro mig när jag säger att jag inte kan koden, berättade en i personalen för polisen.

Rånaren ska dock bara ha varit ute efter en viss sorts medicin, som han sa att han behövde. Efter att ha fått medicinen försvann han från apoteket.

ANNONS

LÄS MER:Rån mot apotek – misstänkt gripen

Det dröjde dock inte länge innan polis hade gripit en misstänkt på en adress i centrum. Personalen hade personuppgifter på mannen som varit inne i butiken. I början av februari häktades mannen, och nu har även åtal väckts och nästa vecka ställs han inför rätta.

Den rånmisstänkte har i polisförhör erkänt brottet, och har förklarat att han är ångerfull.

– Jag var riktigt dum och hade väntat länge på min medicin. Jag ångrar mig väldigt djupt, har han sagt till polisen.

Mannen, som är en Uddevallabo i 35-årsåldern, misstänks även för ringa narkotikabrott genom innehav av den narkotikaklassade medicinen. Mannen har medgett att han har ett missbruksproblem som han har fått ta tag i med anledning av händelsen.

ANNONS