Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Mor och söner misstänktes för kidnappning - frias

För drygt tre veckor sedan avslutades rättegången mot en kvinna och tre män som enligt åtalet misshandlade och kidnappade en man i centrala Uddevalla i våras. Idag kom domen.

Åtalet om människorov och grov misshandel mot en kvinna och tre män handlar om en händelse i april i år. De fyra åtalade skulle enligt åtalet ha sparkat och slagit en man i centrala Uddevalla, kört honom i bil till ett skogsområde utanför Uddevalla där han ska ha tvingats klä av sig naken.

"Det var förnedrande" och "Jag kände att döden var nära", vittnade mannen om under rättegången.

Läs även: "Jag kände att döden var nära"

Men hans berättelse slutar inte där. I rättssalen beskrev mannen hur han sedan naken och blodig blev tagen till en av de misstänktas lägenhet, där han tuppade av. Men han ska ha lyckats fly ut på gatan där en busschaufför plockade upp honom, och han kunde tillkalla polis.

De fyra misstänkta har hela tiden förnekat brott. De är bekanta till honom sedan tidigare och kvinnan medger att han var hemma hos henne, men att det var han som blodig kom hem till henne för att få hjälp. 

Någon misshandel eller bilfärd ut till ett skogsområde förnekar alla fyra.

Läs även: Släktingar misstänks för kidnappning

Alla fyra blev frikända den här händelsen, människorov och grov misshandel mot mannen. Men en av de åtalade blev dömd för sex andra brott, bland annat vållande till kroppsskada, hemfridsbrott och försök till utpressning. De händelserna handlar om andra brott.