Mordmisstänkt lillebror släppt ur häktet

Den yngre av de två bröderna som misstänks för Hovhultsmordet har släppts på fri fot. – Vi har naturligtvis haft stora förhoppningar att han skulle släppas.

ANNONS
|

Det säger advokaten Peter Wall, som företrätt den yngre av de två mordmisstänkta bröderna.

Beskedet att den 20-årige lillebrodern skulle släppas ur häktet, där han suttit i drygt tre månader, kom från Uddevalla tingsrätt på fredagseftermiddagen.

Peter Wall berättar att han inte träffade sin klient för att ge honom beskedet. Han vill inte heller ge någon kommentar kring hur 20-åringen mår eller om han är kvar i Uddevalla.

– Jag tänker inte ge några sådana kommentarer.

Peter Wall vill inte säga att det var väntat att hans klient skulle släppas ur häktet. Men han säger samtidigt att de hade stora förhoppningar att utgången skulle bli just så.

ANNONS

Peter Wall tycker inte att chefsåklagare under den fyra dagar långa rättegången har kunnat presentera en stark bevisning mot lillebrodern.

Advokaten yrkade under slutpläderingen att hans klient skulle frikännas. Mycket tyder på att 20-åringen i alla fall inte kommer att dömas för mord.

– Jag vill inte ta ut något i förskott. Jag anser inte att min klient hade något med händelsen att göra och därför bör han frias helt.

Storebrodern, en 22-åring, har erkänt att det var han som avlossade det mördande och enda skottet. Han säger dock att han handlat i nödvärn.

Robert Mjösén är hans advokat och den som ringde upp 22-åringen strax efter klockan 14 på fredagen, för att berätta att hans lillebror hade släppts men att han själv skulle vara kvar i häktet i väntan på dom.

– Bröderna hade olika förutsättningar, konstaterar Robert Mjösén.

Enligt Mjösén mår 22-åringen inte speciellt bra.

– Han är märkbart påverkad av det som har hänt. Han tog ändå beskedet att stanna kvar i häktet med fattning.

Det var den 12 augusti i år som en 23-åring sköts till döds i bostadsområdet Hovhult i Uddevalla. Enligt de mordåtalade bröderna ska 23-åringen ha rånat dem tidigare.

Domen kommer den 11 december.

ANNONS
ANNONS