Mortens utsatt för sabotage

Genom att ge sig på bland annat element och toaletter orsakades stora vattenskador.

ANNONS
|

Det som började som en festlig lördagskväll med fullt av gäster slutade i bedrövelse. Det började med att någon saboterade damtoaletten vid pianobaren.

–Där har någon sparkat sönder ett rör till elementet, som inte har någon ballifix. Vi stängde av vattnet och fick även stänga av cirkulationspumpen eftersom vattnet ovanpå den tryckte på och rann ut, berättar en av ägarna Conny Kristoffersson.

Mortens var i princip fullsatt. Plötsligt gick brandlarmet och räddningstjänsten ryckte ut.

–Någon hade fläkt upp spolanordningen på en toalett och förstört vid handfatet så att det sprutade vatten överallt och det blev kortslutning. Det här var på en allmän toa och en tjej sågs komma ut med ett handtag i handen. Polisen vet vem det är, och samma tjej visade sig ha varit inblandad i ett slagsmål utanför på gatan tidigare, säger Conny Kristoffersson.

ANNONS

Han och övrig personal gjorde allt som stod i deras makt för att få stopp på vattnet. Flera toaletter fick stängas vilket orsakade viss irritation bland gästerna, men annars tycks inte så många märkt vad som hänt.

–Det här är en planerad historia eftersom det började på flera ställen samtidigt. Man måste veta hur man gör för få till detta, så det är inte någon vanligt påhitt. Vi jobbade som idioter för att få stopp på vattnet, säger han.

Nu väntar besök av hantverkare och möten med försäkringsbolaget.

–Jag vet inte till hundra procent hur stora skadorna är, men vatten rann ner i den nya restaurangdelen. Vi får bryta upp delar av golvet och titta. Tack vare vattendammsugare och duktiga städerskor har vi kunnat ha öppet som vanligt, och det hoppas vi att ska kunna i fortsättningen också, säger Conny Kristoffersson.

Händelsen är polisanmäld och rubriceras som grov skadegörelse.

Krog med många år på nacken

I år kan Mortens fira 28 årsjubileum. Under årens lopp har restaurangen och musikscenen byggts ut och om.

ANNONS