Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Så här brukar det se ut med nattsudd på sommaren. Samma värme lär inte infinna sig men Uddevalla centrumutveckling hoppas på vackert höstväder första torsdagen i oktober.
Så här brukar det se ut med nattsudd på sommaren. Samma värme lär inte infinna sig men Uddevalla centrumutveckling hoppas på vackert höstväder första torsdagen i oktober.

Nattsudd återuppstår i höstskrud

Nattsudd, var inte det i somras? Jo, men nu förnyas det populära arrangemanget med en höstversion. Första torsdagen i oktober har Uddevallaborna åter chans att strosa i centrumbutiker fram till sena kvällen.

Möjligen kan det krävas en tjock jacka och kanske till och med paraply men arrangörerna håller tummarna för att invånarna ska uppskatta initiativet.

– Att vi gör detta beror på att vi försöker utveckla nya saker som inte har gjorts tidigare. Nattsudd är ett populärt event bland butikerna sedan många år så nu testar vi att göra det på hösten också, säger Anjam Nagi på Uddevalla centrumutveckling.

Jämfört med det traditionella nattsuddandet under ljuva sommarkvällar håller butikerna i höstversionen öppet en timme kortare, till klockan 21.

Röda mattor rullas ut av medlemsbutikerna i Uddevalla centrumutveckling för att sätta prägel på kvällen och Joyvoice står för underhållningen.

Fler initiativ för centrumhandeln är att vänta under hösten.

– Black friday kommer vi också att spinna vidare på när det närmar sig men nu fokuserar vi på nattsudd den tredje oktober, säger Anjam Nagi.

Hur känns det rent allmänt för centrumhandeln just nu?

– Torp köpcentrum bygger ut och expanderar så därför behöver Uddevalla centrum ha lite hjälp att få fart på handeln. Samtidigt finns det en ny stadsbild som god grund för utvecklingen och då kan vi också bidra med event som lockar.

Är ni inte oroliga för regn och rusk?

– Av erfarenhet vet vi att nattsudd är något som drar mycket folk och vi får hoppas att det fina vädret håller i sig och att människor vågar sig ut, säger Anjam Nagi.