Nej till lägenheter och parkering vid Lyckorna brygga

Hotellet Lyckorna brygga får inte bli högre för att ge plats åt nya lägenheter. Kommunen vill nämligen skydda områdets karaktär.

ANNONS
|

Ägaren till Lyckorna Brygga AB som driver restaurangen och hotellet med samma namn vill att detaljplanen ändras för att rymma en utbyggnad. Sex nya lägenheter skulle byggas till ovanpå hotellet. Det skulle även bli ett parkeringsdäck i anslutning till dem med plats för 50 bilar. Dessutom ytterligare 20 parkeringsplatser i den nordöstra delen av fastigheten.

Idén föll inte kommunstyrelsen i smaken.

– Området blir inte inbjudande för besökare om man bygger så högt. Ett parkeringsdäck kanske inte heller passar just där, säger Gunilla Magnusson, kommunstyrelseledamot och ordförande i samhällsbyggnadsnämnden.

Gunilla Magnusson, (Mp).
Gunilla Magnusson, (Mp). Bild: Lasse Edwartz

"De får komma med ett nytt förslag"

Planerna strider mot politikernas målsättning med området, nämligen att bevara dess karaktär och miljö. Därför blir det ingen ändring av detaljplanen.

ANNONS

– Om de vill bygga ut får de i så fall komma in med ett nytt förslag, menar Gunilla Magnusson.

Krögaren på Lyckorna brygga ser ett stort behov både av fler parkeringsplatser vid restaurangen och av hotellrum i Ljungskile. Flera olika kategorier utnyttjar i dag samma parkeringsyta.

"Ont om parkeringsplatser"

– Här är väldigt ont om parkeringsplatser. Vår restaurang och Musselbaren strax intill delar på en parkering. Den används också av folk som ska till Kungsparkens badplats, säger Björn Andersson.

Det blir trångt på gatorna runt omkring och räddningstjänsten vill inte att bilar parkerar där menar han.

– Dessutom har Ljungskile ett ypperligt läge för hotell. Det gamla turisthotellet används ju inte längre.

Därför tycker Björn Andersson det är synd att kommunen inte tillät den efterlängtade utbyggnaden.

ANNONS