Norgårdenskolan inför distansundervisning för mellanstadieelever.
Norgårdenskolan inför distansundervisning för mellanstadieelever. Bild: Lasse Edwartz

Norgårdenskolans mellanstadieelever får distansundervisning

Från och med måndag kommer eleverna i årskurserna 4–6 på Norgårdenskolan få distansundervisning. Det beslutade barn- och utbildningsförvaltningen under fredagen.

ANNONS
|

Bohusläningen har tidigare i veckan berättat ett en stor del av personalen på Norgårdenskolan är hemma på grund av coronaviruset.

– En del har inte varit sjuka, men är i karantän och väntar på provsvar medan andra har symptom, och väntar på provsvar. Det finns också de som är hemma på grund av vård av barn och andra orsaker, sa Lisa Thörn, sektionschef för grundskolan, då.

Vissa åtgärder har redan vidtagits med anledning av detta, bland annat begränsade öppettider för skolans fritidshem. Men nu vidtas ytterligare åtgärder på grund av situationen.

Roger Ekeroos (M).
Roger Ekeroos (M). Bild: Edvin Bergström

Nästa vecka, från 15 mars till 19 mars går eleverna i årskurserna 4–6 över till distansundervisning. Beslutet fattades under fredagen av barn- och utbildningsnämndens ordförande i samråd med smittskyddsläkare. Anledningen är den ansträngda personalsituationen på skolan, samt att man vill minska risk för smittspridning, uppger kommunen på sin hemsida.

ANNONS

Norgårdenskolan är den skola i kommunen där man för tillfället har störst problem med coronasmitta, och både personal och elever har konstaterats smittade.

– De som har symptom stannar hemma och testar sig. De lärare som jobbar i samma lag de testar sig också. Så vi kör ganska restriktivt, säger Roger Ekeroos (M), barn- och utbildningsnämndens ordförande.

– Smittspårning pågår, och vi gör det bästa av situationen. Vi vill ju inte dra ner en grundskola över huvud taget. Det här som vi gör med mellanstadiet är nästa vecka bara men vi kommer att följa detta dagligen, fortsätter han.

ANNONS