Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Poliserna Anna Larson, Niclas Talp och Victor Almander passade på att berömma Norrskolans kamratstödjare under alla hjärtans dag. Bild: Gunilla Ludvigsson

Norrskolans kamratstödjare sprider kärlek

Dagen till ära tog kamratstödjare på Norrskolan på sig sina västar och spred extra mycket kärlek till både elever, allmänhet och poliser under fredagen.
– Bilar och bussar både tutade och vinkade. Sedan kom även poliserna över och sa hej, säger Gunilla Ludvigsson lärarassistent på Norrskolan.

På alla hjärtans dag tar många chansen att visa kärlek till dem som står en allra närmast. Men på Norrskolan fanns inga gränser och alla visades kärlek av skolans kamratstödjare. Med ballonger i hand hälsade de på alla som passerade.

Att vara kamratstödjare på Norrskolan är enligt lärarassisten Gunilla Ludvigsson ganska populärt bland eleverna. Efter att en intresseanmälan lämnats in från eleverna får de gå en heldagsutbildning vid Bjursjön tillsammans med Hälsokällan. Under utbildningsdagen får de lära sig mer om både Barnkonventionen, mobbing och hur de kan vara en bra vän.

– Det var femmor och sexor som var med under fredagsmorgonen. Vi blåste upp ballonger och stod vid entrén och hälsade alla glad alla hjärtans dag. De här ungarna är ett sådant föredöme, säger hon.

Ingen ska leka ensam

Som kamratstödjare ser barnen till att ingen behöver leka ensam och har ett extra öga uppe för att alla ska må bra. En gång i månaden samlas gruppen tillsammans med lärare för att prata igenom olika ämnen och om någon av kamratstödjarna kanske har upptäckt något speciellt på rastrera, och vill uppmärksamma de vuxna på.

– Det hjälper till med allt från att putta på gungorna för de mista, till att se till att ingen slår sig. Eller att bara vara en vän att leka med. I dag blev det extra mycket fokus på kärlek och det var väldigt uppskattat från alla som passerade. Bilar och bussar tutade och vinkade. Sedan kom även poliserna över och sa hej, säger Gunilla Ludvigsson.

Poliserna berömmer barnen

Polisen hade under fredagsmorgonen alkoholkontroll vid skolan. Då även dessa västbärare ville sprida lite värme och kärlek passade de på att prata lite med eleverna.

– Vi berömde barnen och sa att vi tyckte det var ett superbra initiativ, säger Niclas Talp, polisassistentens i Uddevalla.

Polisaspiranten Anna Larson som också var på plats under morgonen håller med.

– De stod på trappen med ballongerna i handen och var så himla glada över att det var alla hjärtans dag, vilket var härligt att se, säger hon.