Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Bild: Ola Folkesson

Nu börjar renoveringarna av väg 44

Trafikkaos väntar när riksväg 44, genom Uddevalla, ska renoveras. Alla avfarter mellan Ramserödsmotet och Frölandsrondellen kommer i etapper att strängas av och asfalteras.

I mars rapporterade Bohusläningen om att riksväg 44, genom Uddevalla, ska rustas upp. Vägen skulle få ny beläggning och svackor fyllas ut. På måndag börjar arbetet igen och stora störningar väntar i trafiken.

- Trafiken kommer ledas om på flera ställen, meddelar Fredrik Andersson, projektledare på Trafikverket.

Det är stora delar av vägen som ska gås igenom innan arbetet är klart. Alla avfarter mellan Frölandsrondellen och Ramserödsmotet, kommer i etapper att stängas av och asfalteras.

En första åtgärd var att fylla ut svackan på 44:an, strax efter påfarten från Kurödsmotet, vilket klarades av innan sommaren. På måndag påbörjas asfalteringen av vägen och arbetet planeras börja vid Ramserödsmotet.

- Vi kommer gå igenom hela Uddevalla med start vid Ramserödsmotet. Asfalten ska fräsas ur och läggas om vid alla avfarter, dessutom kommer samtliga ramper att inkluderas i arbetet. Det blir en väldig apparat, säger Fredrik Andersson.

Flera alternativa körvägar

Fredrik Andersson försäkrar dock att för den som behöver ta sig längs med sträckan, kommer det finnas flera alternativa körvägar.

- Omledningen blir ganska avancerad. Vi räknar med många olika alternativ där bland annat kommunala gator kommer att ingå för att alla ska kunna ta sig runt.

Arbetet kommer pågå mellan 19-06 och pågå en längre tid framöver men Fredrik Andersson tror inte att upprustningen kommer att påverka trafikanterna.

- Åtminstone augusti ut, men troligtvis kommer vi att håller vi på fram till slutet av september, säger Fredrik Andersson.