Nu blir det snurr i rondellen och skolbygget kan starta

På fredag morgon den 21 december blir det fritt fram i den nya cirkulationsplatsen vid Boxhultsvägen/Fasserödsvägen. Och i januari börjar markarbetena för den nya Ramnerödsskolan intill.

ANNONS
|

På tisdagen stod det klart att det blir MVB som får totalentreprenaden. Skolans om - och tillbyggnad kan därför dra i gång.

– Ja, nu har de precis fått uppdraget men tanken är att de ska börja med markarbeten under januari månad, om inte vädret skulle ställa till det ordentligt, säger Torgny Hübert på samhällsbyggnadskontoret.

Skolan som ska stå klar till höstterminen 2022 kommer att rymma 26 klasser med plats för 650-750 elever i årskurserna F6-9.

– Under ombyggnadstiden kommer eleverna att få flytta runt i skolan, men det är inte aktuellt med några moduler, berättar Torgny Hübert,

Vägarbete färdigställs

Alla VA-arbeten är färdiga, snart likaså ombyggnationen av cirkulationsplatsen som fått en del uddevallabor att muttra i bilköer.

ANNONS

Arbetet med att bygga om korsningen till en rondell påbörjades i september och har, enligt projektledaren Birgitta Andersson löpt på som det ska.

– Jag kör själv den vägen två gånger om dagen och har fått vänta som mest tre minuter. Många säger också att det har gått riktigt bra, säger hon.

Fortfarande återstår en del arbete som ska göras längre fram i vår, eller när vintern är slut, när det nu blir och asfaltsverken öppnar igen. Så här i juletider kommer rondellen att dekoreras med granar och annat juligt.

Skolbygge värt 300 miljoner

Skolan skulle egentligen ha börjat byggas om tidigare men när man gjorde en översyn av förstudien i fjol upptäckte man att det skulle bli så stora lokalbrister att byggnationen blir mer omfattande. Den nya skolbyggnaden ska ligga parallellt med idrottshallen som byggs ut. Skolan kommer även att få en ny matsal och ett nytt kök.

Upphandling är värd cirka 300 miljoner och det var MVB som tog hem den. Byggföretaget grundades i Skåne på 60-talet. I dag finns man på ett antal platser runt om i Sverige, bland annat i Trollhättan. Nyligen expanderade man till Uddevalla där man i nuläget bygger det nya gruppboendet Vildvinet för kommunens räkning.

MVB har tidigare genomfört flera stora skolprojekt i bland annat Trollhättan, Lidköping och Vänersborg. Företaget ser Uddevalla som en tillväxtkommun där behovet av skolor och vårdboenden är stort, målet är att fortsätta expandera och slåss om byggprojekten.

ANNONS
ANNONS