Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Kampenhof är nu omringat av byggnadsställningar. På ena sidan är den rosa fasaden ett minne blott. Bild: Viktoria Berggren
Kampenhof är nu omringat av byggnadsställningar. På ena sidan är den rosa fasaden ett minne blott. Bild: Viktoria Berggren

Nu har renoveringen av Kampenhof startat

Efter en utdragen upphandlingsprocess är nu renoveringen av Kampenhof igång. Den rosa fasaden ska bytas ut och bli mer modern.

Redan i januari 2017 rapporterade Bohusläningen för första gången om att bussterminalen Kampenhof skulle renoveras och nu två år senare är arbetet igång. Vem som skulle få uppdraget att genomföra arbetet blev klart i våras. Det vinnande budet i upphandlingsprocessen blev 10 miljoner kronor.

LÄS MER: Ansiktslyftning på gång – rosa blir grått

– Vi hade en uppskattad budget på lite mindre, men det vinnande budet hamnade på 10 miljoner så det är den beräknade kostnaden för arbetet, säger Jonas Nordin, tillförordnad fastighetschef för infrastruktur på Västfastigheter.

Den tidigare upphandlingsprocessen är anledningen till att arbetet inte har startat förrän nu.

– De tidigare buden låg för högt över vår budget. Inför upphandlingen som las ut 2019 gjordes en omarbetning och det vinnande budet låg inom vår budget, säger Jonas Nordin.

LÄS MER: Nu ska Kampenhof få ny färg

LÄS MER: Efter två års väntan – nu ska Kampenhof renoveras

I slutet av maj startade renoveringen och väntas pågå till november, men ett exakt datum är inte satt. Det är framför allt fasaden som ska få ett ansiktslyft och den rosa byggnaden ska istället bli ljusgrå. Arbetet med fasaden drar med sig mycket annat och bland annat ska plåtdetaljer och klockorna bytas ut.

Enligt Västtrafik ska arbetet inte ha någon större påverkan på trafiken. Det som kan ske är att vissa linjer får ändrade hållplatslägen.

– Vad jag har hört kan vissa gater på insidan stängas av i etapper, en eller två åt gången. Annars ska det inte ha några större påverkningar, säger Anette Jansson, säljare på Västtrafik och stationerad på Kampenhof.

FAKTA:

Upphandlingar

En upphandling görs när en kommun eller annan myndighet ska göra ett inköp av en vara eller en tjänst.

Företag som vill erbjuda varan eller tjänsten lägger sedan fram prisförslag.

Myndigheten väljer det som anses vara bäst, där kvalité och framför allt pris tas i beräkningen.

Upphandlingar görs för att alla företag ska ha samma möjlighet att handla med myndigheter och för att se till att skattepengar används på bästa sätt.