Förra årets vinnare Margareta Lunde-Martinson: "Jag känner att jag har fått ett erkännande att det jag gör är viktigt. Det var väldigt starkt.".
Förra årets vinnare Margareta Lunde-Martinson: "Jag känner att jag har fått ett erkännande att det jag gör är viktigt. Det var väldigt starkt.". Bild: Elisabeth Hvittfeldt

Nu kan du nominera till årets folkhälsopris

Det drar ihop sig till årets utnämning av folkhälsopriset i Uddevalla. Nomineringarna har startat och kommunen har redan mottagit förslag från allmänheten till årets pristagare. Vinnaren koras till sommaren och får 10 000 kronor.

ANNONS

– Priset är ett tecken på att man gjort en god sak för Uddevallas invånare. Det kan vara en enskild person, förening eller företag som på något vis främjat hälsa eller förebyggt ohälsa i staden, säger Fredrik Andersson Öqvist, folkhälsostrateg på kommunen.

Det är fritt fram för vem som helst att nominera pristagare genom kommunens hemsida fram till och med 10 april. Därefter kommer hälsopolitiska rådet gå igenom nomineringarna och utse en slutgiltig vinnare.

Önskar fler nomineringar

Priset är, förutom äran, 10 000 kronor samt ett diplom från kommunen. Utdelningen sker i samband med kommunfullmäktiges sammanträde i juni.

– Hittills har det inkommit några nomineringar med olika förslag. Men vi önskar gärna att fler passar på och ger oss kandidater, säger Andersson Öqvist.

ANNONS

Tidigare år har bland annat Friluftsfrämjandet och Nathalie Farah på Mötesplats Tureborg vunnit folkhälsopriset. Förra året vann sjuksköterskan, föreläsaren och egenföretagaren Margareta Lunde-Martinson för sina insatser för personer med intellektuell funktionsnedsättning.

Bland annat är hon grundare till stiftelsen och evenemanget "Min lyxdag", som är en upplevelsedag ägnad personer med funktionsvariationer.

LÄS MER:Många upplevelser på "Min lyxdag"

ANNONS