Nu ska Kampenhof förvandlas till tivoli

Axels tivoli besöker Uddevalla till helgen – efter ett pandemiuppehåll. Och efter de olyckor som inträffat under åren har tivolit tagit bort vissa attraktioner.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Efter ett förra sommarens uteblivna besök är Axels tivoli nu tillbaka i Uddevalla. På fredag sätts tivolit upp på Kampenhof och Tony Andréasson, vd, är glad över att verksamheten kan vara igång igen och tror att det kommer vara välbesökt.

– Det känns underbart. Det har varit en jobbig tid för oss och äntligen har restriktionerna släppt så att vi kan bedriva verksamheten med de restriktioner som finns, säger han och fortsätter:

– Det ska bli kul att komma tillbaka till Uddevalla. Vi har varit där i många år så det känns trevligt. Vi kom precis från Kiviks marknad och det var ju ett väldigt sug, folk vill ju verkligen ut och röra på sig.

ANNONS

Speciella förhållanden

Som ett led i att minimera smittspridningen och se till så att restriktionerna hålls kommer tivolit vara inhägnat med staket. Vid in- och utgången kommer även vakter vara utplacerade för att ha koll på antalet besökare. Och staketen fyller ytterligare en funktion enligt Tony Andréasson.

– Nu är det ingen som kommer in på tivolit nattetid. Det är faktiskt en sak som vi har lärt oss nu under pandemin att vi ska fortsätta med. Obehöriga har inte där att göra, säger han.

Många besökare under fredagen

Under fredagskvällen var det många som gjorde ett besök på tivolit. Många var glada över att det händer något i Uddevalla igen.

– Det är bra, Uddevalla behöver detta för att folk ska komma och kolla. Och barnen blir väldigt glada, säger Mahmoud Manna, som är på besök tillsammans med sin dotter.

– Det är lite dåligt när alla är nära, men barnen behöver det. Det är som att sitta på restaurang.

Cudi Al och Dogan Yenigun har också kommit för att uppleva sommarkvällen.

– Det är roligt att det händer något, det har varit stängt överallt. Det är lite liv och det uppskattas, säger Cudi Al

Att det är mycket folk på platsen menar han även sker under andra tillfällen.

ANNONS

– Det är folk ute överallt, man kan inte bara tänka på sådana här speciella tillställningar, säger Dogan Yenigun

Flera olyckor tidigare år

Under åren har ett flertal olyckor förekommit i samband åkattraktionerna. År 2019 skadades fyra barn när de föll från en uppblåsbar rutschkana som förlorat stabilitet efter att en kontakt varit utdragen. Samma år svimmade en pojke av efter att ha fått ett plastband runt halsen under en åktur i en av åkattraktionerna. Enligt Tony Andréasson har Axels tivoli vidtagit åtgärder inför sommaren.

– Vi har helt enkelt tagit bort allt som är uppblåsbart sedan den olyckan hände. Så det kommer aldrig kunna hända igen, inte på vårat nöjesfält i alla fall, säger han.

Han säger också att de har ökat antalet kontroller, attraktionerna kontrolleras nu varje morgon.

Kan man känna sig säker när man åker era attraktioner?

– Jag har själv barn i tioårsåldern och jag kan säga att de åker karuseller i princip varje dag så jag är inte det minsta orolig.

ANNONS