Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Lelångebanans gång- och cykelbana ska breddas, stärkas med ett nytt slitlager av grus och även få en helt ny belysning. Bild: Uddevalla kommun
Lelångebanans gång- och cykelbana ska breddas, stärkas med ett nytt slitlager av grus och även få en helt ny belysning. Bild: Uddevalla kommun

Nu ska promenaderna runt Lelången bli ännu bättre

Området runt Bjursjön kommer snart ha fått ett ordentligt lyft. Den norra delen av gång- och cykelbanan står på tur för att rustas upp och få nya ljus.

Under det senaste året har det länge planerade arbetet med vägarna runt Bjursjön dragit igång. Projektet inleddes med en renovering av Helenedalsvägen och Bjursjövägen i början av 2020, följt av en upprustning av gång och cykelvägen mellan Vännerberg och Bjursjön i november. I januari börjar kommunens arbete med att snygga till promenadsträckan som går från Bjursjöstugan och norrut.

Det är en 900 meter lång gång- och cykelbana som går längs med Bjursjön till strax norr om sjön. Banan ska breddas och jämnas till, samt stärkas med ett nytt slitlager av grus. Dessutom ska en helt ny belysning sättas upp på mer än hälften av sträckan, något som inte funnits tidigare.

– Syftet med denna upprustning är att göra friluftsområdet vid Bjursjön ännu mer tillgängligt, och att utveckla området. Vi vet att detta är en efterfrågad insats, som vi är glada över att kunna genomföra nu, säger Stefan Björling, projektledare samhällsbyggnad.

Båda sidorna om gång- och cykelvägen kommer även justeras så att vattenavrinningen fungerar bättre. Dålig vattenavrinning kan leda till vattenansamlingar som förstör vägens uppbyggnad.

Kommunen planerar att starta arbetet med Lelångebanan i början av januari. Arbetet förväntas pågå till februari, men är väderberoende och anpassas därefter.