Ny hamburgerkedja öppnar i Uddevalla

I slutet av månaden kommer ett nytt matställe slå upp portarna i Uddevalla. Det blir det första renodlade hamburgerstället i centrum sedan McDonalds slog igen 2018.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Det är den nya hamburgerkedjan Jack’s Burger som ska öppna på torget.

– Vi tänkte att Uddevalla är en stad där det fattades ett hamburgerställe. Inga av våra konkurrenter finns där, säger Robin Noor, operativ chef på Jack’s Burger.

Kedjan öppnade sin första restaurang i Stockholm i maj. Sedan dess har man öppnat en till i samma stad. Uddevalla-restaurangen är alltså den första utanför huvudstaden.

– Vi tittar på lokaler i flera andra städer söderut. Vårt mål är att ha 6–7 restauranger innan året är slut, säger Robin Noor.

Hösten 2018 slog McDonalds igen efter att ha legat i lokalen mitt emot Kampenhof sedan 90-talet. Franchisetagaren, Svante Olsson, menade att det inte rörde sig tillräckligt många människor i centrum för att restaurangen skulle vara lönsam. Sedan dess har det inte funnits någon hamburgerrestaurang i Uddevalla centrum.

ANNONS

LÄS MER: McDonald's stänger i Uddevalla centrum

Den restaurang som nu ska öppna kommer också att servera hamburgare, men med en annorlunda profil än föregångaren. Jack’s Burger är en del av den trend av ”premiumhamburgare” som har funnits i storstäderna de senaste åren. Sedan förra året finns Bastard Burgers på Torp, som har en liknande inriktning som de som nu öppnar i centrum.

LÄS MER: Ny hamburgerkedja öppnar på Torp köpcentrum

Jack’s Burger kommer att öppna hörnet Kungstorget/Norra Hamngatan, där det tidigare legat flera olika restauranger. 2019 öppnade en vegetarisk thairestaurang i samma lokaler, men de hade bara öppet i nio månader. Därefter öppnade en restaurang med tema ”street-food från hela världen” i september 2020. Sedan dess har även den indiska restaurangen Mantram hunnit ha sin verksamhet där. Nu är det alltså dags för den fjärde restaurangen på tre år att testa lyckan i lokalerna.

Inför öppningen håller man nu på att rekrytera personal. En restaurangchef och två servitriser ska anställas lokalt. I köket kommer bemanningen att komma ifrån de restauranger man redan har i Stockholm.

Robin Noor tror att man snart kan öppna för att servera hamburgare till Uddevallaborna.

– Vi tippar på att kunna öppna till löningshelgen i september, annars blir det senast första veckan i oktober.

ANNONS
ANNONS