Mohamad Helmi har öppnat ”Le Rich” på Kungsgatan i Uddevalla.
Mohamad Helmi har öppnat ”Le Rich” på Kungsgatan i Uddevalla.

Ny klädbutik i centrum

Mitt i pandemin slog på måndagen en ny butik upp dörrarna i Uddevalla. Uddevallabon och ägaren Mohamad Helmi har varit i branschen i 24 år och hoppas att citykärnan är rätt plats för den nya butiken.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Pandemin har slagit hårt mot flera branscher i Sverige och även i Uddevalla blåser det motvind mot detaljhandeln. Mellanstora städer där bland annat Uddevalla beräknas omsättningen inom detaljhandeln minskat med cirka 15 procent under 2020, enligt en rapport från Fastighetsägarna och branschorganisationen Handeln i Sverige.

Samtidigt öppnar en helt ny butik upp i citykärnan.

På måndagen slog klänningsförsäljaren Mohamad Helmi upp dörrarna till den nya butiken Le Rich på Kungsgatan. Butiken låg tidigare på Brunegårdsvägen på Fröland, men Mohamad Helmi tror att citykärnan kommer att locka fler kunder till butiken.

– Vi tror att det blir mer folk, och lite lättare inne i stan, säger han.

ANNONS

Mohamad Helmi har sålt festklänningar i cirka 24 år och driver i dag fyra olika företag med samma inriktning. Han låter inte pandemin stå i vägen för den nya butiken.

– Vad ska man göra, man måste ju jobba, säger han.

Förutom klänningar säljs även andra kläder exempelvis jeans och träningskläder i butiken.

ANNONS