Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/3

Ny kompis söker vänner

En ny häst har anlänt till Emmaus lantgård. Ponnyn Blackie är redan populär bland barnen. Men alla hästar är inte lika förtjusta.

Det är inte ofta nya invånare flyttar in i det kommunala stallet med plats för cirka tio hästar.

– Vi kompletterar bara när en gammal häst inte orkar längre och måste bytas ut, berättar föreståndaren Ingela Karlsson Odenmalm.

För ett par veckor sedan var det så dags. En ny medlem skulle köpas och introduceras för det väl sammansvetsade hästgänget.

Utanför Trollhättan fanns Blackie, en nioårig valack, lite större än de minsta hästarna, som shettisar och russ som också håller till på Emaus.

"Bra att ha olika storlekar"

– Det är bra att ha olika storlekar eftersom gården är öppen för barn och ungdomar upp till 14 år, förklarar Ingela Karlsson Odenmalm.

Den helt svarta korsningsponnyn med ursprung i Danmark fångade genast Ingelas och hennes medarbetares intresse.

– Från första stund tyckte jag han var jättevacker. Jag fastnade för honom direkt, säger Noah Gustafsson, som själv var på Emaus som barn och nu jobbar på gården.

"Vi förstod att det kunde bli konkurrens "

Blackie hade allt som lantgården efterfrågade och har nu så smått börjat lära känna de nya hästkompisarna i hagen. Men det kan ta ett tag innan han är helt accepterad i gänget.

– En annan valack vi har här fick han träffa allra sist. Vi förstod att det kunde bli konkurrens emellan dem, fortsätter Noah Gustafsson.

Blackie har nu fått några bitmärken av sin rival och blir ompysslad av barnen i stallet.

– Jag tycker han är en jättefin häst, säger Johanna Wester, en av många tjejer som på sin fritid pysslar om hästarna på Emaus lantgård.