Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Ny skola har öppnat - Orienthallen håller på att flytta

Just nu är det full fart på Söder i Uddevalla. Thorén Innovation School som bedriver teknisk utbildning på gymnasienivå har flyttat in på andra våningen i den stora grå byggnaden vid Packhusgatan. Samtidigt håller Orienthallen på att flytta in i bottenvåningen. Där planerar man att kunna växa ytterligare.

Det här är bara första etappen i en satsning som kommer att slutföras om ungefär ett år. Den byggnad där Orienthallen håller till just nu ska nämligen rivas för att ge plats åt ännu en ny byggnad för skola och affär.

De 120 eleverna som går i gymnasiet på Thorén Innovation School har flyttat från I 17-området till Söder.

– Jag tycker det är skönt att vi fått nya och fräscha lokaler, säger Filip Glaes som går i årskurs tre på IT-programmet.

Hans mål är att i framtiden arbeta som IT-tekniker och bygga upp nätverk och olika system. Klasskamraten Hampus Härling har valt en annan inriktning och har som mål att kunna göra nya typer av appar och utveckla webbsidor.

Olika inriktningar

Två gymnasieprogram på skolan på Söder som ger möjlighet till många olika valmöjligheter och olika inriktningar. Innovationsprogrammet är ett högskoleförberedande teknikprogram och IT programmet är ett yrkesförberedande program för den som vill arbeta som exempelvis webbutvecklare eller nätverkstekniker.

Cecilia Sokol är ny rektor på skolan och Mia Tangegård är mentor för eleverna.

– Våra nuvarande ägare började leta efter en ny plats när de tog över verksamheten i Uddevalla 2012. Efter några års letande hittade de den här platsen, säger Cecilia Sokol.

Växer ytterligare

Den yta som Thorén Innovation School fått på Söder är närmare 1800 kvadratmeter. Det är meningen att skolan ska växa med ytterligare 1000 kvadratmeter på den plats där Orienthallen ligger i dag. Arbetet med att riva den byggnaden inleds inom kort.

– Vi räknar med att flytta in i de lokalerna om ett år och vi har som mål att kunna öka dagens elevantal till det dubbla, säger Mia Tangegård.

Houssam Nazír är butikschef på Orienthallen som ägs av Salah Omari. Han och de övriga som arbetar i den populära butiken har fullt upp med att flytta alla varor till den nya byggnaden.

– Jag räknar med att det arbetet ska vara klart inom de närmaste dagarna, säger han.