Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Peter Johansson tar över vd rollen på det kommunala bolaget Västvatten. Bild: Annika Kempe/ Västvatten, Karl af Geijerstam
Peter Johansson tar över vd rollen på det kommunala bolaget Västvatten. Bild: Annika Kempe/ Västvatten, Karl af Geijerstam

Ny vd på kommunala Västvatten

Det kommunala bolaget Västvatten kommer om några få månader att få en ny vd. Peter Johansson tar över efter tidigare Marianne Erlandson, som haft posten sen 2013.

Västvatten som har uppdraget att sköta vatten- och avloppsverksamhet i Färgelanda, Munkedal, Sotenäs och Uddevalla kommer få en ny vd.

Inom sex månader tar Peter Johansson över rollen och kommer styra verksamheten som har drygt 100 anställda i de fyra olika kommunerna. Den tidigare vd:n, Marianne Erlandson, har sedan i somras tagit sig an ett nytt uppdrag och arbetar nu för Göteborgskommun.

Peter Johansson säger att han är redo att ta sig an nya utmaningar.

– Det känns underbart. Jag tycker om att möta nya människor och att ge mig in i en ny bransch kommer bli spännande. Grunden i det hela är ledarskap och detta är något som jag har många års erfarenhet av, men jag har aldrig tidigare har haft så många anställda under mig, säger han.

Roliga utmaningar

Johansson har en bakgrund inom energi- och motorutvecklingsbranschen. Han kommer närmast från en anställning som vd för Lidköping Energi och har tidigare arbetat inom Semcon och Saab Automobile Powertrain.

Vad kommer bli den största utmaningen?

– Dels så är det ett större företag med fler anställda men också att det är fyra olika orter. Alla kommer ha olika behov, förutsättningar och ekonomi. Så det kommer bli en utmaning, säger han och fortsätter:

– Om man tittar på Sotenäs exempelvis, som har en ganska liten befolkning på vintern men som exploderar under sommarmånaderna, sådana utmaningar tycker jag är roliga att ta mig an, säger han.