Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Nya oroligheter på Dalaberg

Vid midnatt fick polis och räddningstjänst rycka ut till Dalaberg på grund av oroligheter. Ett 30-tal personer hade samlats och dragit ihop skräp och bildäck och eldat, men även kastat bangers.
Brandbil, utryckning, blåljus, räddningstjänsten, Närf. Bild: Stefan Bennhage
Brandbil, utryckning, blåljus, räddningstjänsten, Närf. Bild: Stefan Bennhage

– Det var många boende som ringde in om att det smällde och att man eldade, folk var väldigt oroliga. Men det visade sig också att man reagerade och agerade och på eget bevåg gick ut och släckte innan vi hunnit dit. Man är väl trött på de här som terroriserar sin omgivning, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesperson på Region Väst.

LÄS MER: Upplopp i Uddevalla – stenkastning mot räddningstjänst

Larmet kom vid 23.45 från boende på Dalaberg att man sett hur några, sju-åtta stycken, släpat fram skräp och bildäck på Lillbräckevägen för att göra en brasa. Det hördes också högljudda smällar.

Det verkar som man anlagt en brand som ett lockbete för att locka ut blåljuspersonal. Denna gång ägnade man sig dock inte åt stenkastning, som man befarade.

LÄS MER: Räddningstjänsten om upploppet: "Vi vill kunna göra vårt jobb och hjälpa folk"

– De bar luvtröjor och det kastades en del bangers. Det brann på Lillbräckevägen och också på någon gångbro. Branden släcktes snabbt och det var ingen spridningsrisk. Där visade man ett stort civilkurage, men man förstår ju att det är mycket frustration hos de boende när det händer gång på gång.

Flera gånger under natten kom fler larm om smällande bangers, och om barn som väckts av smällarna och varit rädda. Men inga personer kom till fysisk skada.

Inga personer har frihetsberövats efter ofoget. Sedan i fredags har dock inga nya incidenter inträffat på Dalaberg.

– Vi har haft en liten insats där uppe i går och i dag (läs: lördag och söndag), men det har varit väldigt lugnt, säger Håkan Larsson, jourhavande förundersökningsledare på polisen i Uddevalla.