Skyltarna ska bytas ut.
Skyltarna ska bytas ut. Bild: Edvin Bergström

Nya skyltar men ingen reklam utan bygglov

Alla skyltar på Kuröd och Björbäck industriområde ska bytas ut. Dessutom plockas alla skyltar med företagsnamn som saknar bygglov bort.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Skyltarna i området är både gamla och slitna. På några är texten halvt bortskavd och svårläst. På en del gator är det dessutom dåligt skyltat, konstaterar kommunen.

Nu ska det dock bli bättring på det.

– Vi kommer att påbörja arbetet denna eller nästa vecka. Alla skyltar, vägmärken och gatunamn ska bytas ut. Vi ska fräscha upp hela området Kuröd och Björbäck. Allt ska bytas ut. Vi har tagit fram lösningar för hela området så att alla skyltar blir nya, säger trafiktekniker Henrik Särborn, Uddevalla kommun.

Även fundament och stolpar ska bytas ut.

En nyordning införs också.

– Det blir inga företagsnamn som inte har bygglov för egna skyltar. Det är reklam och företagen vill gärna ha det vid vägen. Om alla vill ha det blir det inte mycket plats kvar.

ANNONS
Skyltarna är slitna och gamla.
Skyltarna är slitna och gamla. Bild: Edvin Bergström

Det är många skyltar som ska bytas och arbetet beräknas pågå flera veckor framöver.

– Det finns ingen tidsgräns, men det är ett omfattande jobb. Det hänger bland annat på väderlek när det blir klart. Det är en hel del skyltar så det finns att göra, säger Henrik Särborn.

ANNONS