Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Sten Rune Timmersjö, chef för polisens avdelning för grova brott i Fyrbodal. Bild: Stefan Bennhage

Nya uppgifter om de uppmärksammade försvinnandena från Uddevalla och Ljungskile

Polisen har fått in ett tips om de två männen som försvann spårlöst från Ljungskile och Uddevalla för över tio år sedan. Enligt tipsinlämnaren ska deras kroppar finnas begravda i Dalsland. Men Sten-Rune Timmersjö, chef för polisens avdelning grova brott, säger att tipset är för diffust för att följa upp i nuläget.

– Jag kan inte berätta så mycket, men vi har fått ett tips där tipsinlämnaren nämner ett geografiskt område där de skulle ligga begravda. Men det området är så stort att det inte finns någon möjlighet att genomföra någon sökning, säger Timmersjö.

Det är P4 Väst som var först att rapportera om det nya tipset angående männen som försvann spårlöst 2008. Den ena mannen, som var 31 år, försvann från sitt hem i Uddevalla i slutet av september. Den andra mannen, som var tio år äldre, försvann drygt två veckor senare från sitt hem i Ljungskile.

LÄS MER: Försvunnen från Ljungskile ska dödförklaras

– Vi tittar på det här tipset som alla andra tips. Det brukar komma in något om året, några fler när det har uppmärksammats. Vi försöker bearbeta dom efter förmåga men vi är redan hårt ansträngda, säger Timmersjö och berättar vidare att man i nuläget har tio personer häktade misstänkta för grova brott.