Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Appen Tempus ska hjälpa till med schemaläggningen på fritidshemmen. Bild: Julia Forsberg
Appen Tempus ska hjälpa till med schemaläggningen på fritidshemmen. Bild: Julia Forsberg

Nylanserad fritidsapp slutade fungera direkt

Appen Tempus skulle underlätta för både vårdnadshavare och personal på fritidshemmen. Men omgående uppstod tekniska problem och appen fick tas ur bruk. Nu hoppas man att problemet är löst under kommande vecka.

På torsdagen berättade Bohusläningen om den nya appen Tempus. Appen skulle göra det lättare för föräldrar att lämna in fritidsscheman för sina barn. Men redan nu har problem uppstått.

Under torsdagsmorgonen skickades ett mejl ut till föräldrar på Forshällaskolan signerat rektor Nicklas Folkesson.

"Jag vill informera er om att det nya systemet Tempus krånglar för oss direkt", står det i mejlet.

Problemet består av att vissa barn inte finns i systemet. Därför kan inte heller föräldrarna lämna in scheman för sina barn.

– Vi har inte riktigt svar på vad det beror på, säger Folkesson.

Går tillbaka till det gamla systemet

I stället får man gå tillbaka till det gamla systemet: att lämna in pappersblanketter med tiderna då barnen ska vara på fritidshemmen.

– Vi såg ganska omgående att det inte riktigt stämde. Jag var tvungen att informera vårdnadshavare att vi hade tekniska problem, säger Folkesson.

Nicklas Folkesson hoppas att appen ska börja fungera inom en vecka.

– Det är alltid tråkigt när ett system krånglar direkt. De som har systemet och fått igång det tycker att det funkar jättebra. Förhoppningsvis får vi igång det snart, det kommer underlätta för både vårdnadshavare och personal. Då behöver man inte ha så mycket lappar och blanketter, säger Nicklas Folkesson, rektor på Forshällaskolan.