Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Ludvig Ahl har jobbat i elektronikbutiken sedan Trollhätteföretagets etablering i Uddevalla 2002.

Denna artikel ingår för dig som är kund.

Nysatsar i centrum efter lång stängning

Stängningen för renovering blev mer långvarig än planerat. Men nu öppnar butikschefen Ludvig Ahl dörren igen.
– Jag tror på centrum, säger han.

Det har gått runt 15 år sedan företaget började sälja hemelektronik på Södra Drottninggatan. Lokalerna var i stort behov av en uppfräschning när det var dags för stambyte. Förutom service och underhåll är inriktningen på både ny och begagnad utrustning något som skiljer Elektronikhuset från jättarna i branschen.

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

– Som jag ser det är det bättre att satsa på en kvalitetsmaskin som har använts i några år än på en ny av sämre kvalitet till samma pris. Värdet ligger i hur länge du kan använda den, säger Ludvig Ahl som upplever att det finns en allt större kundgrupp som är medveten och vill komma ifrån slit- och slängsamhället.

Vill bredda centrum

Utbudet av olika typer av tjänster har vuxit under årens lopp. Om man enbart skulle ägna sig åt butiksförsäljning till spontankunder skulle företaget sannolikt stå inför en betydligt tuffare utmaning.

– E-handeln har ju tagit mycket av den marknaden. Vi har också försäljning över nätet. Där märker vi själva skillnaden, att det inte är samma sak som går bra där jämfört med hos de kunder som efterfrågar en helhetslösning.

I tider när andra slår igen och lämnar centrum tycker Ludvig Ahl det känns bra att åter öppna dörren för kunderna efter tio veckors renovering.

– Kommunen har gjort ett jättebra arbete hittills med Kungsgatan och torget. Man borde fortsätta på det spåret och bredda centrum. Varför inte göra hamngatorna till ett kultur- och kaféstråk? Det skulle gynna hela staden.