Nytt gymnasium börjar ta form

Skolstaden Uddevalla växer. Till hösten öppnar ett nytt gymnasium.

ANNONS
|

Det är Folkuniversitetet som startar två nya program. Ett naturvetenskapligt med inriktning mot samhälle och vetenskap, och ett samhällsvetenskapligt.

– Det är två nationella program men vad som är nytt är att vi driver det internationellt med inslag av undervisning på engelska på högsta nivån, berättar Daniel Jonlund som är regionchef för Folkuniversitetet.

Han säger även att det kommer att innebära att eleverna åker utomlands och att man kommer att ha en global inriktning med fokus på hållbar utveckling.

– Vi kommer att ta emot 60 elever per år, totalt 180 när allt är fullt utbyggt. Det är en utmaning att starta nya program när ingen elev har erfarenhet av skolan, jag tror att när vi blir etablerade kommer också fler att söka sig till oss. Jag är övertygad om att vi kommer att fylla en viktig funktion i Uddevalla, säger Daniel Jonlund.

ANNONS

Öppet hus

Skolan kommer att ligga granne med SEB på Kungsgatan i lokaler högre upp i huset. Fastighetsägare är Hammar Nordic. I nuläget har Uddevallahem en del lokaler i samma hus.

– Det krävs inte så mycket ombyggnation, vi ska ha in ett laboratorium och det ska ordnas med ventilationen, men det är fina lokaler och väl anpassat till vår verksamhet, säger Daniel Jonlund.

Folkuniversitetet medverkar med Göteborgs universitet och driver sedan tidigare gymnasieutbildningar i Trollhättan.

– Där har vi ekonomiska, samhäll och estetiska program. Så Uddevalla kommer att komplettera vår verksamhet i Trollhättan.

Den 19 januari är det öppet hus i lokalerna på Kungsgatan.

Centralare läge är svårt att få. Till hösten ska de första eleverna ta sina kunskapsteg på Uddevallas nya gymnasium.

ANNONS