Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Nytt koncept blev nytändning för Harrys

Förra året var de på väg att kasta in handduken. Men nu har de två krögarna bakom Harrys i Uddevalla satsat i stället. Nu öppnar krogen på nytt, med ett nytt koncept.

– Jag och min kompanjon vi var på väg att sälja förra året, nu fick vi en nytändning, berättar Michael Simonsson, en av de två delägarna till Harrys.

Restaurangen har varit stängd i ungefär fyra veckor på grund av omgörning, men på fredag är det nyöppning och krogen har gjorts om enligt kedjans nya koncept.

– Det är mer svenskt, mer genuint. Harrys är ju svenskt, det startade i Falkenberg. Det här är en stor upplyftning som pågår inom hela kedjan. Vi är sjätte restaurangen ut.

Michael Simonsson beskriver känslan som att det ska vara som att komma hem till sitt vardagsrum. Mer mattor och tyg och en delvis förändrad meny är några av nyheterna. Inredningen får också inslag av gammal speceriaffär, eftersom krogkedjan har fått sitt namn av Harry Nilsson som var handlare i Falkenberg.

– Man kan säga att vi går tillbaka till ursprunget.

Förutom en nytändning för Michael Simonsson och delägarpartnern Tommy Svensson ser de också satsningen som ett lyft för Uddevalla centrum.

– Det är så viktigt för stan att vi gör något. Det är viktigt för centrum att vi kan leverera. Jag tror att det är vi, restaurangerna och caféerna, som kommer att bygga centrum i framtiden, säger Michael Simonsson och fortsätter.

– Mycket att vi gör de här investeringarna är ju för att vi tror på centrum.