En man i 25-årsåldern knivhöggs efter en fest i Uddevalla i helgen. Nu utreds händelsen som ett mordförsök.
En man i 25-årsåldern knivhöggs efter en fest i Uddevalla i helgen. Nu utreds händelsen som ett mordförsök. Bild: Johan Nilsson/TT

Offret för knivdådet svårt skadad – polisen: ”Kraftigt våld”

En man blev utsatt för ett knivdåd efter en fest på Skogslyckan i helgen. Två personer är misstänkta för mordförsök. Offret har nu hörts för första gången sedan dådet.
– Han mår naturligtvis inte bra, han har blivit utsatt för kraftigt våld, säger polischefen Sten-Rune Timmersjö.

ANNONS
|

Det var vid 01-tiden natten till söndagen som polis och ambulans larmades till Skogslyckan i Uddevalla. En man hade blivit knivhuggen i överkroppen i ett trapphus efter en fest. Han fördes akut till sjukhus.

LÄS MER: Tonårsflicka misstänkt efter knivdådet på Skogslyckan

Två personer anhölls misstänkta för dådet: En man i 30-årsåldern misstänkt för mordförsök, och en flicka i tonåren misstänkt för medhjälp till mordförsök.

Misstänkt tonårsflicka släppt

Mannen sitter fortsatt anhållen i väntan på häktningsbeslut. På måndagskvällen släpptes flickan till socialtjänsten.

– Hon är fortfarande misstänkt men barn ska inte sitta i finkan, säger Sten-Rune Timmersjö, chef för polisens enhet för grova brott i Fyrbodal.

ANNONS

Kraftigt våld

Offrets tillstånd har bedömts som kritiskt och under helgen meddelade polisen att han är allvarligt skadad. Mannen har varit nedsövd men har nu kunnat höras för första gången sedan dådet.

– Han mår naturligtvis inte bra, han har blivit utsatt för kraftigt våld. Men det är inte livshotande längre, säger Sten-Rune Timmersjö.

Var blev han knivhuggen?

– Det var i överkroppen, men jag vill inte gå in mer på detaljer där.

Polisen har genomfört en teknisk undersökning på platsen och har hört en del vittnen. Dådet ska ha utförts med en kniv, men Timmersjö vill inte kommentera om den är tagen i beslag.

– Jag vill inte gå in för mycket i detalj, säger han.

Under tisdagen ska fler förhör hållas innan det är dags för häktningsbeslut.

– Vi har fått in en del intressanta uppgifter, säger Timmersjö.

ANNONS