Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Västtrafik kommer att sätta in fler turer mellan Uddevalla och Göteborg, men exakt hur är inte klart än.

Oklara besked om linje 820 skapar oro

Blir det fler bussar mellan Uddevalla och Göteborg eller inte? Information från Västtrafik har fått många resenärer att undra. Västtrafik beklagar de oklara uppgifterna.

Efter den massiva kritiken mot de planerade indragningarna på busslinje 820 mellan Uddevalla och Göteborg backade Västtrafik. Som svar på kritiken gick man ut med att sträckan mellan Uddevalla och Göteborg kommer att gå med fler turer, även efter tidtabellbytet den 19 juni.

Men på Västtrafiks hemsida och i mejl som nyligen skickats ut till kunder står det att Linje 820 bara kommer att köra på tider när det inte går ett tåg samtidigt. Det vill säga en gång på morgonen från Uddevalla till Göteborg, och en gång på eftermiddagen från Göteborg till Uddevalla. Det har fått flera av Västtrafiks kunder att reagera och nu sprider sig en oro att Västtrafik ändrat sig på nytt. Men nu försäkrar Västtrafik att man står fast vid beslutet att sätta in fler turer.

Läs mer: Kommunen protesterar mot att direktlinje dras in

– Vi kommer inte att backa, det är helt fel. Vi kommer att sätta in fler turer, säger Mikael Stjärnberg på Västtrafik.

– Bristen på information är att beklaga, vi kommer att göra ett förtydligande på vår hemsida och i mejl till våra kunder. Vi har förstått att det vållat oro, fortsätter han.

Läs mer: Västtrafik backar om buss 820

Däremot är det ännu inte klart exakt hur den framtida busstrafiken mellan Uddevalla och Göteborg kommer att se ut, vilka tider och hållplatser som kommer att gälla. Västtrafik för dialog med Uddevalla kommun om detta och innan det är klart vill inte Mikael Stjärnberg gå ut med ytterligare information.