Oljeutsläpp vid strandpromenaden i Uddevalla

Räddningstjänst tillsammans med Kustbevakningen larmades under torsdagen om ett oljeutsläpp vid Bodelebukten. Stranddukar har lagts ut över natten tillsammans med länsar för att hindra oljan från att sprida sig.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Var oljeutsläppet kommit ifrån är ännu oklart enligt inre befäl på räddningstjänsten som berättar att det var en förbipasserande person som upptäckte utsläppet.

– Det är en strandremsa på omkring 500 meter som är drabbad och där vi just nu arbetar med att försöka samla in oljan, säger Andreas Elfström vid 19.30-tiden.

Flera enheter var på plats vid Bodelebukten för att ta hand om oljan som då drev in mot stranden.

Utöver räddningstjänst var även Kustbevakningen på plats. Tom Vestgård är ledningscentralsbefäl på Kustbevakningen och bekräftar att en enhet skickats till Uddevalla.

– Vi har en båt på plats som har hjälpt till och stöttat räddningstjänsten. I nuläget så har vi ingen misstänkt utsläppskälla men vi har tagit prover på vattnet för att utreda vilka ämnen det rör sig om, säger han.

ANNONS

Var ifrån oljan läckt kommer Kustbevakningen nu att utreda. Huruvida utsläppet kommer från en förbipasserande båt eller någon annan form av utsläppskälla är ännu okänt.

Enligt Kustbevakningen en anmälan om oljeutsläpp upprättats.

Vid klockan 20.30 hade både räddningstjänst och Kustbevakning lämnat platsen. Hjälpmedlen som används för att fånga in den läckta oljan kommer att lämnas kvar över natten för fredagens saneringsarbete.

Enligt Kustbevakningen så har kommunens miljökontor informerats om händelsen och kommer nu att ta över saneringsarbetet av stranden.

ANNONS