Arkivbild.
Arkivbild. Bild: Johan Nilsson/TT

Olycksövning vid tunnlarna

Räddningstjänst, ambulans, polis och trafikverket övar under torsdagskvällen i tunnlarna på väg 44 i Uddevalla. Tunnlarna stängdes därför av tillfälligt och öppnades igen vid midnatt.

ANNONS
|

Från strax efter klockan 19 på torsdagskvällen stängdes alltså tunnlarna på väg 44 i Uddevalla av.

– Vi har en övning tillsammans med bland annat ambulans och polis i tunnlarna, förklarar Mattias Bergenheim, styrkeledare på Mitt Bohuslän och är extrainsatt på sitt skift eftersom det ordinarie skiftet är på övning.

Trafiken in mot Uddevalla och ut mot Torp och E6 omdirigerades så att alla enheter kunde träna tillsammans. Mikael Bagge, insatsledare på Mitt Bohuslän, deltog i övning och säger att det var väl spenderad tid.

– Det var en jättebra övning. Det hade arrangerats så som en trafikolycka i tunnlarna mellan två personbilar. Elva stycken civila hjälpte till och hade "skadekort" som hängde om halsen med olika problem. Tillsammans fick vi vidta åtgärder därefter för att lösa problemen, säger han.

ANNONS

Övningen ägde rum i två omgångar och pågick under drygt fem timmar.

Knappt hann övningen avslutas innan brandmännen fick en hektisk natt framför sig.

LÄS MER:Tre bilar och en container i brand

–Vi hade precis kommit tillbaka till stationen när det första larmet gick, säger han och fortsätter:

– Men det var en bra övning.

Tidigare har räddningstjänst, ambulans, polis och Trafikverket haft gemensamma övningar vid bland annat flygplatsen i Trollhättan och på E6 i Strömstad.

ANNONS