Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Christer Hasslebäck (UP) Bild: Edvin Bergström
Christer Hasslebäck (UP) Bild: Edvin Bergström

Oppositionen grupperar om: ”Alla är med”

Medan den nya majoriteten haft en strulig första vecka omgrupperar oppositionen. Enligt Christer Hasslebäck är alla oppositionspartier utom SD med vid förhandlingsbordet.

Under fredagen har den nya oppositionen diskuterat alternativ inför valsamverkan. Enligt Christer Hasslebäck (UP) sitter alla partier som inte är med i den nya majoriteten med vid förhandlingsbordet. Det innebär att det är UP, MP, KD och V som samlats.

– Alla är med och förhandlar, säger Christer Hasslebäck till Bohusläningen, under fredag eftermiddag.

– Vi närmar oss en uppgörelse vad gäller valsamverkan i opposition, fortsätter han.

– Det kommer att påverka hela fördelningen, naturligtvis.

Alla oppositionspartier utom SD närvarar vid förhandlingarna.

– Jag vill inte säga att vi är hundraprocentigt framme. Det är nära nu, men inget är säkert, säger Christer Hasslebäck.

Christer Hasslebäck säger att han är lite ”luddig i kanten” eftersom han inte vill avslöja något innan han vet säkert själv. Men något som är säkert är att Vänsterpartiet fortfarande deltar i förhandlingarna.

– De är också med. Det har gått fram och tillbaka under en lång period, men det kan mycket väl vara så att de blir med, säger Christer Hasslebäck.

– Med det är en sak att sitta med förhandlingsgruppen, men de ska ju förankra i respektive gruppstyrelse och parti också. Det är där det ligger just nu.

Valsamverkan ska vara klar innan klockan 19 på måndag, och sedan ska valberedningen ha sammanträde på tisdag. Kommunfullmäktige kallar till ett extrainsatt möte på onsdag, den första juli.