Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

På jakt efter "bästa lösningen" för Gallionen

Efter vinterns akuta åtgärder har nu avspärrningarna utanför Gallionens fasad mot Kungsgatan tagits bort. Men fortfarande gapar betydelsefulla affärslokaler tomma. När den planerade upprustningen kommer igång, ger Kungsleden inget svar på.

I november började man plocka ner delar av fasaden mot Kungsgatan. Läget var akut och allmän plats spärrades av för att ingen skulle riskera att få nedfallande betong i huvudet.

Redan för ett år sedan presenterade Kungsleden planer på hur hela fastigheten ska restaureras och se ut i framtiden, både invändigt och utvändigt. Förhoppningen då var att arbetet skulle ha kommit igång vid det här laget.

Läs mer: Historiska satsningen – så ska Gallionen moderniseras

Något bygglov har ännu inte lämnats in. Färgvalet orsakade debatt när bilderna presenterades

Om något har reviderats sedan dess, återstår att se när handlingarna lämnas in och blir offentliga.

Trots att de akuta åtgärderna hade avslutats var avspärrningarna på Kungsgatan ännu kvar i slutet av förra veckan.

Ulrica Sjöswärd, fastighetschef på Kungsleden, svarade då i ett mejl till Bohusläningen att en förändring snart skulle vara på gång: "Avspärrningarna på Kungsgatan kommer vi att ta bort inom kort".

Sedan dess har ställningarna på gatan alltså tagits bort. Däremot hänger en rad frågor om uthyrning av tomma lokaler och när den stora restaureringen kommer igång, fortfarande i luften: "I övrigt kan vi i dagsläget inte säga så mycket om tider, som vi tidigare meddelat så arbetar vi långsiktigt och låter det ta den tid som krävs för att hitta den bästa lösningen på hur vi skall utveckla detta till en attraktiv mötesplats", skriver Ulrica Sjöswärd.