Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Evenemanget i Ljungskile lockar tusentals men i fjol kunde inte folkfesten genomföras på grund av pandemin. Bild från Ljungskiledagen 2018. Bild: Sebastian Strandberg
Evenemanget i Ljungskile lockar tusentals men i fjol kunde inte folkfesten genomföras på grund av pandemin. Bild från Ljungskiledagen 2018. Bild: Sebastian Strandberg

Pandemin sätter nya käppar i hjulet för Ljungskiledagen

I fjol tvingades Ljungskiledagen ställa in på grund av pandemin. Nu tvingas arrangörerna planera om igen då evenemanget inte kan genomföras i juni som först var planerat.

– Först blev det inställt i fjol och då flyttade vi fram Ljungskiledagen till den 19 juni i år. Men vi tror inte på den idén med tanke på hur smittspridningen ser ut för tillfället.

Det säger Kerstin Wennebro som sitter med i planeringsgruppen för Ljungskiledagen. Istället hoppas arrangörerna att evenemanget går att genomföra senare i sommar. Den 28 augusti är datumet som de istället planerar för.

– Det är preliminärt än så länge. Nu följer vi läget månad för månad. Planeringsgruppen träffas den 24 juli och då får vi fatta definitivt beslut. Men vi är positiva och vill genomföra Ljungskiledagen.

”Betyder jättemycket”

Ljungskiledagen brukar locka många besökare till samhället. Enligt Kerstin Wennebro kom 7000-8000 besökare till Ljungskiledagen 2019.

– Det är en stor happening här i Ljungskile. Vi har bland annat tivoli för barnen, prova på-verksamheter från föreningar, knallar, scenuppträdanden och en löptävling som är väldigt uppskattad. Det är tråkigt om vi får avstå det igen.

Hon säger att evenemanget betyder mycket för många och att deltagarna därför är flexibla och redo att boka om datum.

– Vi har kontakt med alla, inklusive polis och räddningstjänst. Alla är beredda att ställa upp. Den här dagen betyder jättemycket för handlarna och det lokala näringslivet, säger Kerstin Wennebro.