Paradise Hotel-deltagare ska ha utsatts för sexuellt övergrepp – säsongen pausas

En manlig deltagare från Paradise Hotel skickas hem efter anklagelser om övergrepp från två kvinnliga deltagare. En av deltagarna är 24-åriga Annie Dahlberg från Uddevalla som säger att hon kommer att polisanmäla händelsen.

ANNONS

Övergreppen ska ha skett för ett par månader sedan, under inspelningen av realityserien Paradise Hotel i Mexiko. En av de manliga deltagarna ska mot hennes vilja tagit på den kvinnliga deltagaren, Annie Dahlbergs, underliv, berättar hon för Bohusläningen.

– Det började redan tidigare på kvällen. Han började hålla på och jag tar bort hans händer och säger att jag inte vill. Jag är väldigt tydlig.

– I huset fick vi inte prata om det här. Man mår ju väldigt dåligt men spelet fortsatte ju. Jag har försökt att förtränga det, säger hon.

Den manliga deltagaren ska även ha dragit ner en annan deltagares bh, enligt uppgifter till Expressen.

ANNONS

– Sånt här beteende är så normaliserat. Jag vill prata om det för att alla ska förstå att det som hände inte var okej, säger kvinnan till tidningen.

Flera andra deltagare ska ha sett vad som pågick och försökt stoppa den manliga deltagaren, berättar Annie Dahlberg.

– Det slutade med att jag gick därifrån, säger hon.

Dagen efter att övergreppen ska ha inträffat skickades den manliga deltagaren hem.

– Vi ansåg att händelserna var av karaktären att den här deltagaren inte kunde vara kvar, för att det inte var bekvämt för de andra, säger Susanne Nylén, presschef på mediebolaget Nordic Entertainment Group, Nent Group, till Expressen.

Avsnittet av Paradise Hotel skulle ha sänts på tisdagen men efter anklagelserna har hela årets säsong plockats bort från streamingtjänsterna Viafree och Viaplay.

”Jag har idag fattat beslut om att pausa Paradise Hotel efter att ha nåtts av ny information som jag ser oerhört allvarligt på och avser gå till botten med”, säger Anders Jensen, VD och koncernchef på Nent Group, i ett pressmeddelande.

Annie Dahlberg berättar för Bohusläningen att Nent Group kommer, i samråd med henne, att polisanmäla händelsen.

”En polisanmälan görs i samråd med två kvinnliga deltagare för att pröva anklagelserna rättsligt”, skriver Nent Group i pressmeddelandet.

ANNONS

Bohusläningen söker Nordic Entertainment Group.

ANNONS