Paret har åkt hem till Rumänien

Det rumänska paret, Vasile Lupu och hans gravida fru Dana som bodde i kojan under Willysbron, har återvänt till Rumänien. De fick aldrig några jobb och valde istället att åka hem.

ANNONS
|

– Sedan de lämnade kojan under parkeringsbron till Willys har de bott i tält. Det har säkert varit jobbigt med allt regn, säger Ketty Andersson, Uddevallabo som haft kontakt med paret och de andra i gruppen i flera månader.

Bohusläningen berättade i maj om de åtta romer som sökt sig till Uddevalla i hopp om att kunna skicka hem de pengar de tjänade på att tigga, spela dragspel och samla tomburkar. Mest av allt ville de ha jobb för att kunna försörja sig.

Bohusläningens läsare reagerade starkt på berättelsen om hur de bodde i hyddan under bron och att en av dem, Dana, var gravid och väntade sitt tredje barn i slutet av augusti.

ANNONS

Flera skänkte kläder och mat och de fick också hjälp att ordna en loppis för att sälja av överskottet av gåvor.

Kommunens politiker reagerade också, men någon hjälp med tak över huvudet för romerna kunde inte ordnas. Däremot erbjöds Saronhuset ekonomiskt stöd om de kunde ordna något.

– I måndags kväll reste Vasile och Dana hem. Jag tror att hon tyckte det kändes bättre att åka hem till barnen och föda sitt barn där. Kanske de också fått ihop pengar så att de klarar sig ett tag, tror Ketty Andersson.

De övriga sex i gruppen bor kvar i tält i Uddevalla.

ANNONS