Från och med 1 juli är det inte längre gratis att parkera på de kommunala parkeringsplatserna i Uddevalla centrum. Fotot är en genrebild.
Från och med 1 juli är det inte längre gratis att parkera på de kommunala parkeringsplatserna i Uddevalla centrum. Fotot är en genrebild. Bild: Fredrik Sandberg/TT

Parkeringsavgifterna i centrum tillbaka – fast billigare

Kommunen införde i mars månad avgiftsfri parkering i centrum som en åtgärd för att stimulera handeln under coronapandemin. Nu är gratisdagarna över – men en ljusglimt är att timavgiften har sänks för resten av året.

ANNONS

Från och med 1 juli är det inte längre gratis att parkera på kommunens parkeringar i centrum. Den tillfälliga pandemiåtgärden har nu ersatts med parkeringar som fått en lägre timavgift än vad som tidigare varit i centrum.

De tillfälligt lägre parkeringsavgifterna kommer gälla fram till om med årsslutet, vilket kommunfullmäktige har beslutat om.

Den billigare parkeringsavgiften är en åtgärd för att stötta besöksnäringen i centrum under coronapandemin.

Vissa gratisparkering förekommer fortfarande i de blåa och lila zonerna i Uddevalla men sker under begränsade klockslag.

För mer information och karta för parkering över centrum kan du titta här.

Här är de nya priserna:

Röd zon: parkering max 1 timme: 1 krona per timme måndag-fredag klockan 10–18 och lördag klockan 10–14. Övrig tid 1 krona per timme.

Gul zon: parkering max 2 timmar: 1 krona per timme måndag till fredag 10–18 och lördag klockan 10–14. Övrig tid gratis.

Grön zon: dagparkering: 1 krona per timme eller 1 krona per dag.

Månadsvis hyra av parkeringsplats: 50 kronor/månad.

Kvartalsvis hyra av parkeringsplats: 150 kronor/ kvartal.

Ställplats för husbilar vid Riverside (Museigatan 2): 20 kronor/dygn.

Källa: Uddevalla kommun

ANNONS