Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Denna artikel ingår för dig som är kund.

Personbil och buss i morgonkrock

En personbil körde ut framför en stadsbuss på Boxhultsvägen. Bussen hann vare sig bromsa eller väja och krocken var ett faktum.

Det var efter klockan 08 på morgonen som en av Omnibus stadsbussar körde på Boxhultsvägen, på väg till de norra delarna av Uddevalla. Men innan hållplatsen vid Ramnerödsskolan, i närheten där en servicebutik tidgare låg, mellan kyrkogården, ska en personbil ha svängt ut precis framför bussen.

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

– Personbilen hade väjningsplikt men såg aldrig att bussen kom. Föraren var väldigt olycklig över det som hände, säger Mikael Karlsson, personalchef på Omnibus.

Bussen hann alltså inte väja undan för personbilen och de båda krockade.

Krocken var dock inte allvarlig. Enligt Mikael Karlsson var bussen inte fullsatt. De passagerare som befann sig i den ska ha klarat sig utan fysiska skador och man larmade aldrig SOS.

– Det behövdes aldrig någon ambulans eller räddningsinsats. Det enda som hände var att bärgaren fick hämta personbilen och vi kunde själva köra bussen till verkstad. Vi hade en ersättningsbuss på plats ganska omgående, säger Mikael Karlsson.