Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Lasse Edwartz
Bild: Lasse Edwartz

Planen: Sökinsatsen efter försvunna kvinnan fortsätter imorgon

Under natten mellan torsdag och fredag kommer sökinsatsen efter den försvunna kvinnan i Ljungskile gå ner i intensitet. Men planen är att starta igen på morgonen.
– Under natten kommer vi ha polisresurser för att svara på eventuella tips så vi kan följa upp dem med en gång, säger polisens kommenderingschef Lars Eckerdal.

Kvinnan i 80-årsåldern har varit försvunnen sedan i tisdags. Under torsdagen har både polis, militär, Hemvärnet och Missing people sökt av stora delar av Ljungskile.

Händelsen behandlas av polisen som en så kallad särskild händelse, vilket innebär att polisen i västra Fyrbodal tar hjälp av polisresurser från hela Polisregion Väst.

Men på torsdagseftermiddagen hade kvinnan fortfarande inte hittats. Under natten mellan torsdag och fredag kommer sökandet gå ner i intensitet, men inte upphöra.

– Nu kommer mörkret och då är det svårt att genomföra den här typen av sökningar. Vi kommer att fortsätta sökningen här under kvällen. Men sedan under natten kommer vi ha polisresurser för att svara på eventuella tips så vi kan följa upp dem med en gång, säger polisens kommenderingschef Lars Eckerdal som berättar att sökningen kommer fortsätta under fredagsmorgonen.

Misstänker ni något brott?

– Inte i nuläget nej, säger Lars Eckerdal.

– Det finns inget som tyder på att det har skett ett brott, vi vet inte varför hon har försvunnit, säger Ulla Brehm, polisens presstalesperson i region väst.

Samtidigt har polisen gått ut med signalement och en bild på kvinnan. Där står bland annat att kvinnan sågs i tisdags på Utkiksvägen i Ljungskile. Vid försvinnandet ska hon ha haft en röd jacka, vit mössa och bar en ryggsäck. Hon är mörkt hår och är 83 år gammal.

– Det är ju så att ju längre tiden går desto svårare blir det. Så tiden är en viktig faktor. Därför är det ingen som ger upp och slutar leta. Och vi uppmanar människor att hålla ögonen öppna. Kika runt husknuten och i trädgården. Eller om man har sett någon som stämmer in på signalementet, säger Ulla Brehm.