Pojke huggen på skola – man gripen

En pojke har blivit huggen i magen på Östraboskolan i Uddevalla. En person i 20-årsåldern är anhållen misstänkt för mordförsök. Den skadade pojken fördes med ambulans till sjukhus, utan livshotande skador.
– Att det här kan hända på det här sättet är väldigt väldigt allvarligt, säger gymnasiechefen Stefan Einarsson.

ANNONS

Strax efter 15.30-tiden på fredagseftermiddagen larmades polisen till Östraboskolan i Uddevalla med anledning av att en pojke under 18 år blivit huggen med ett stickvapen i magen. Han fördes till sjukhus med ambulans, men bedöms inte vara livshotande skadad.

– Det är en lekmannabedömning att skadorna inte är livshotande, vi får avvakta läkarnas bedömning, säger polisens presstalesperson, Hans-Jörgen Ostler.

En man i 20-årsåldern är gripen misstänkt för mordförsök. Den gripne mannen är inte känd av polisen sedan tidigare.

Enligt Bohusläningens reporter på plats är det lugnt vid skolan vid strax före klockan fem. Det är två polispatruller och hundpatrull på plats som söker av området. Det hade också samlats en liten grupp elever och föräldrar utanför skolan.

ANNONS

– Händelsen inträffade inne på skolan, säger Hans-Jörgen Ostler och fortsätter:

– Vapnet var ett stickvapen, oklart i nuläget exakt vad, säger Hans-Jörgen Ostler.

Uppgifter: Två elever på Östraboskolan

Enligt uppgifter till gymnasiechefen Stefan Einarsson är det två elever på Östraboskolan som ska ha varit inblandade i händelsen, något som även polisen bekräftat.

– Pojken som blev utsatt är förd till sjukhus och den andra pojken som misstänks för detta är omhändertagen av polisen, säger Stefan Einarsson.

Händelsen ska ha inträffat i slutet av dagen innan skolan stängde i ett omklädningsrum på Östrabo. Andra elever var med på platsen men i övrigt var det en avskärmad händelse från personal på skolan.

Eleven som blev attackerad ska sedan ha sökt sig till skolsköterskan med hjälp av sina kamrater för att få hjälp för sin skada. Polisen har därefter fått tag i den misstänkta förövaren och hämtat honom på Östraboskolan. Stefan Einarsson uppger att det inte finns någon känd konflikt mellan eleverna.

– Ett fåtal gånger under min karriär har det hänt att vi haft våldssituationer med tillhyggen. Att det här kan hända på det här sättet är väldigt väldigt allvarligt, säger Stefan Einarsson.

Han fortsätter:

– Det jag kan konstatera är att polisingripandet gick väldigt snabbt och det känns väldigt bra.

ANNONS

Ska höras under fredagen

Enligt gymnasiechefen kommer det dröja innan man startar upp skolverksamheten igen.

– Nu är det påsklov så det är ingen skola på måndag, men vi gör en mycket omfattande utredning tills vi vet vad som hänt. Den ansvarige rektorn har påbörjat det arbetet, säger Stefan Einarsson.

Polisen har spärrat av brottsplatsen och kommer att genomföra en teknisk undersökning.

– Vi har hört en del vittnen på skolan för att få en bättre bild av vad som har hänt, säger Lars Ström, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Uddevalla.

Den misstänkte mannen kommer att höras av polisen under fredagen.

– Han ska höras om sin inställning till brottet. Eventuellt kommer vi också att höra den skadade pojken under dagen, berättar Lars Ström.

Gymnasieskolan sätter in stödåtgärder i form av elevhälsoteam som finns tillgängliga för elever vid behov.

Vid åttatiden på fredagskvällen uppger polisen att den misstänkta 20-åringen anhålls av åklagare.

ANNONS