Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Polis larmades till större bråk på skola

Polisen larmades under onsdagseftermiddagen till Ramnerödsskolan efter ett större bråk mellan elever. Det är andra gången på mindre än en månad som det krävts en polisinsats på skolan i samband med att elever bråkat.

Vid halv ett på onsdagseftermiddagen larmades polisen till Ramnerödsskolan i Uddevalla efter ett bråk mellan elever.

– Det är ett större bråk som har pågått inomhus och utomhus, säger Thomas Fuxborg, presstalesperson på polisen.

En elev ska ha dragit fram en kniv och skolan kontaktade då polisen.

– När polisen kommer till platsen lugnar det ner sig men vi påträffar en elev som har en kniv på sig och den tar vi i beslag, säger Fuxborg.

Lektioner som vanligt

Eleven som dragit fram kniven ska ha känt sig hotad, berättar rektorn.

– Eleven kände sig hotad av andra elever och det var därför hen gjorde det. De elever som varit inblandade i bråket har sedan skickats hem. Resten av lektionerna pågår som vanlig och skolan kommer även i morgon ha öppet som vanligt, säger rektor Björn Nilsson.

LÄS MER: Polisinsats på Ramnerödsskolan – elever hemskickade

Det var mindre än en månad sedan som polisen senast larmades till skolan. Även den gången rörde det sig om ett större bråk mellan elever.

– VI får se om det har någon koppling tillbaka i tiden. Det finns naturligtvis en orsak till att det har varit bråk där men i nuläget vet vi inte vad orsaken är, säger Thomas Fuxborg vid polisen.

Ingen skadad

Enligt rektorn ska händelsen i dag inte ha någon koppling till det större bråk som skedde på skolan för tre veckor sedan.

– Jag har aldrig varit med om detta på mina fem år här och nu händer två händelser där polis kallats till skolan vilket är allvarligt. Men vi kommer nu jobba med dessa händelser efter en hanteringsplan, säger Björn Nilsson.

Ingen ska enligt uppgifter ha kommit till skada i samband med bråket och polisen skriver en anmälan om försök till grov misshandel, olaga hot samt ofredande.