Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Polis misstänker brott efter brand på förskola

En förskolebyggnad började brinna på onsdagskvällen. Det är ytterligare ett av flera fall av skadegörelse mot offentliga byggnader i Uddevalla de senaste dagarna.

Vid 22:30-tiden larmades räddningstjänst till Fasseröds förskola där det börjat brinna i en fristående byggnad. Branden släcktes och byggnaden brann inte ner men fick kraftiga skador, framförallt invändigt. Även polis larmades till förskolan. Enligt polisen kan branden ha varit anlagd och rubricerar händelsen som skadegörelse genom brand.

– Det går i vart fall inte utesluta att den varit anlagd. En förundersökning är inledd så får vi se vad vi kommer fram till, säger Gittan Petersson, jourhavande förundersökningsledare på polisen i Uddevalla.

Den brandhärjade byggnaden ska ha varit ett förråd där det förvarades cyklar och lekutrustning till barnen. Det fanns ingen spridningsrisk till andra byggnader.

Inom en halvtimme efter branden på Fasseröd utsattes också byggnader vid Bleketkyrkan för skadegörelse, där rutor till en ytterdörr krossades. Även där finns förskolelokaler, men det är oklart om det är dessa som utsatts. Och de här två fallen är inte de enda som inträffat i Uddevalla berättar Gittan Petersson.

LÄS MER: Skadegörelse upptäckt vid Folkets Hus

Krossade rutor och klotter

– Vad jag anser anmärkningsvärt är att vi de senaste dygnen har haft flera skadegörelser mot skolor och andra offentliga byggnader. Dock bara en brand, det har främst handlat om krossade rutor och klotter.

LÄS MER: Entréruta krossad på kommunhuset

Skadegörelserna har inträffat under den senare delen av kvällen, omkring mellan klockan 22 och midnatt på olika platser i Uddevalla. Polisen vet i nuläget inte om det finns ett samband mellan händelserna.

– Det är en iakttagelse vi gjort att vi har haft en ökning av skadegörelse under några dygn. Det kan vara så att det finns ett samband men det behöver inte vara det, säger Gittan Petersson.

– Vi är självklart intresserade av iakttagelser och folk får gärna höra av sig.

Tips kan lämnas på telefon 114 14.

LÄS MER: Inbrott på skola – flera rutor sönderslagna