Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Polis söker ägare till misstänkt stöldgods

Under måndagsnatten greps en man i centrala Uddevalla misstänkt för stöld. Mannen hade en mängd föremål i sin besittning som polisen inte tror är hans – men man vet inte heller vem föremålen tillhör och söker nu rätt ägare.

Vid ettiden på natten fick en polispatrull syn på en man på en moped i centrala Uddevalla. Mopeden hade ett släp efter sig och på släpet låg en mängd föremål. Patrullen fattade misstankar och kontrollerade mopedföraren. Det visade sig vara en man i 30-årsåldern som är välkänd hos polisen sedan tidigare, och poliserna misstänkte att föremålen på mopedsläpet var stulna.

– Han kan inte redogöra för var det kommer ifrån. Det är en salig blandning, en del campingutrustning och fiskeredskap. Vi tror att det kan komma ifrån ett förråd eller husbil eller liknande, säger Rickard Lejon, jourhavande förundersökningsledare på polisen.

Problemet för polisen är att de inte heller vet var föremålen kommer ifrån. Det kan bli svårt att bevisa att föremålen är stulna om det inte finns någon målsägande. Polisen uppmanar nu därför personer höra av sig om man blivit bestulen, på telefon 114 14.

Den misstänkte mannen har anhållits av åklagare.