Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Tre kvinnor har anmält att de blivit sexuellt ofredande under Uddevalla Solid Sound. Övergreppen ska ha skett i publikhavet framför scenen.

Denna artikel ingår för dig som är kund.

Polis utreder ofredanden på Solid Sound

Tre unga kvinnor blev sextrakasserade i publikhavet under Uddevalla Solid Sound. Polis har förhört en misstänkt gärningsman.

Rapporterna om sexuella övergrepp på svenska festivaler har duggat tätt i år. Putte i Parken, Bråvalla, Peace & Love – och även Uddevalla Solid sound.

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

När Polisen summerade Uddevalla Solid Sound kunde det konstateras att det varit en relativt vanlig helg festivalhelg med främst många omhändertagna för berusning. Men under festivalen antastades också ett antal unga flickor.

– Det hände på natten mellan fredag och lördag, vid tvåtiden på natten. I folkvimlet framför scenen. Det är tre tjejer som blir sexuellt ofredade. Jag har inga detaljer på hur det ska ha gått till, säger Anders Ragnesten, utredningschef på polisen i Uddevalla.

– Tjejerna är 17, 18 och 20–21 år gamla, fortsätter han.

Totalt gjordes fyra anmälningar om sexuellt ofredande under den helgen, men ett av dem ska inte ha skett inne på festivalen utan någon annan stans i centrum och betraktas som ett separat ärende.

De tre tjejerna som har utsatts för övergreppen på festivalen har samtliga pekat ut en och samma gärningsman enligt polisen.

– Det finns en person som är misstänkt för brotten. Han är under 18 år.

Det har inte varit aktuellt att gripa och anhålla mannen, däremot har han varit inne på förhör. Hur den misstänkte mannen ställer sig till brottsanklagelserna, eller vad han i övrigt har sagt i förhören vill inte Anders Ragnesten gå in på.

– Jag kan inte säga vad han har sagt. Jag kan inte säga nånting om honom. Förundersökning pågår.

Har flera personer varit inblandade i övergreppen eller är ensam?

– Han är den enda gärningsmannen.

Om det förekommit övergrepp tidigare på Solid Sound känner inte Anders Ragnesten till. Däremot tror han att raden uppmärksammade övergrepp på festivaler leder till att fler anmäler.

– Nu har det blivit att man talar mer om det i år än 2015. Det blir så när man pratar om det, då kommer det också att bli anmälningar. Trots att det kan ha förekommit tidigare.

Läs mer:
Svenska festivaler kartläggs
Glädjefest med mörka moln
Flickor sexuellt ofredade på Karlstadsfestival
Två sexofredanden på Peace & Love​