Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Polisen avslutar insats i Ljungskile – riktar in sig på Uddevalla

Under onsdagen har det pågått flera sökinsatser den försvunna, och misstänkt mördade, Wilma Andersson. En av sökinstanserna har skett vid en sjö norr om Ljungskile – men under eftermiddagen flyttades fokus till Uddevalla.
– Vi har inte gjort några fynd på platsen och inte heller hittat Vilma, säger polisens presstalesperson Peter Adlersson.

I Uddevalla, vid Nordmanneröd och i Ljungskile. Det är de områden där polisen tillsammans med frivilligorganisationer har sökt vid under onsdagen. Det var uppgifter i utredningen under tisdagen som fick polisen att inrikta sig på trakterna runt Ljungskile.

Men under onsdagseftermiddagen meddelar polisen att man för andra gången flyttar sökinsatsen efter försvunna Wilma Andersson, 17 år. Sökinsatsen i Ljungskile avslutas och man riktar nu arbetet till Uddevalla.

– Vi har börjat avveckla där och det är färdigsökt på den platsen, ingenting har hittats där. Inga saker och ingen Vilma. Vi avvecklar vår ledningsplats och flyttar tillbaka den till Uddevalla, säger Peter Adlersson.

Polisen kommer framförallt fortsätta arbetet med hundpatruller som kommer söka på olika platser. Detta på grund av att mörkret infaller och att det därför börjar bli farligt för dem som letar att ge sig ut i svårnavigerad terräng. Exakt vart sökandet kommer pågå vill polisen inte berätta.

En vecka sedan hon senast syntes

Det är nu snart en vecka sedan 17-åriga Wilma Andersson sist syntes till. Då i närheten av Walkesborg. Hon anmäldes försvunnen i söndags, varefter polisen startade ett ärende.

Utifrån uppgifter som framkommit i utredningen misstänker polisen nu att hon kan ha blivit utsatt för brott och under tisdagen greps och anhölls en man i 20-årsåldern, misstänkt för mord.

LÄS MER: Man anhållen misstänkt för mord på Wilma Andersson

– Det är inget direkt som har ändrats. Han är fortfarande anhållen och skäligen misstänkt. Han förnekar brott. Vi kommer att hålla ytterligare förhör med den misstänkte i morgon ( torsdag, reds.anm), säger åklagaren Caroline Fransson, som är förundersökningsledare i mordutredningen.

Senast på fredag måste hon begära den misstänkte häktad, annars måste han släppas på fri fot. Hon räknar med att fatta beslut i häktningsfrågan under torsdagen.

LÄS MER: Akut sökinsats efter försvunna 17-åriga Wilma Andersson