Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Bild: Lasse Edwartz

Denna artikel ingår för dig som är kund.

Polisen kan ändra sin sökinsats efter nya vittnesuppgifter

En jätteinsats pågår just nu för att hitta en försvunnen kvinna i 80-årsåldern. Men nya vittnesuppgifter om när hon senast sågs gör att polisen troligen ändrar sökinsatsen.

En kvinna i 80-årsåldern anmäldes försvunnen i tisdags. Personer säger sig då ha sett henne men sedan försvinner alla spår.

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

Under natten till torsdagen blev kvinnans försvinnande en så kallad särskild händelse, vilket gör att större resurser frigörs från polisens sida och sökandet kan utökas markant.

LÄS MER: Äldre kvinna försvunnen i Ljungskile

100-talet deltar i sökandet

Under hela torsdagen har ett stort antal poliser, militären och främst hemvärnet sökt efter kvinnan. Missing people har också letat efter henne och fortsätter under resten av dagen.

– Det finns också ett jätteengagemang bland personer som bor här i Ljungskile. Många härifrån är ute och letar efter kvinnan, säger Lars Eckerdal, polisens kommenderingschef.

Han vet inte exakt hur många som deltar i sökandet. Men säger att det handlar om ett 100-tal.

Polisen har baserat sin sökinsats på uppgifter om var vittnen senast säger sig ha sett henne. Men under torsdagen kom nya vittnesuppgifter till polisen.

– Hon ska enligt de här uppgifterna ha setts igår morse. Vi ska höra de här uppgifterna igen men vi kommer att behöva ändra vår sökinsats om detta stämmer, säger Lars Eckerdal på torsdagseftermiddagen.

– Vi omvärderar ständigt hur vi arbetar utifrån de inkomna tips och upplysningar vi får, säger Lars Eckerdal.

Söka någon annanstans

Han syftar främst på att det är själva sökområdet som i så fall kommer att bli ett annat mot just nu.

Vid 14-tiden beslutade sig polisen också för att gå ut med ett signalement och en bild på kvinnan. Bilden las upp på polisen i Fyrbodals Facebooksida.

Där står bland annat att kvinnan sågs i tisdags på Utkiksvägen i Ljungskile. Vid försvinnandet ska hon ha haft en röd jacka, vit mössa och bar en ryggsäck. Hon är mörkt hår och är 83 år gammal.

– Vi har börjat göra efterlysningen via sociala medier. Vi får se om den här efterlysningen kommer att vidga sig eller inte, säger Lars Eckerdal.